vineri, 8 decembrie 2006

Stire - Asasin in serie inspirat de romanele autorului "Codului lui Da Vinci"

Ziarul, DANA ARAMA, 7 dec. 2006
http://www.ziarulcn.com/print_version/aid/43359

Celebrul autor al controversatei carti "Codul lui Da Vinci", Dan Brown, este din nou in centrul atentiei. De data aceasta, dupa ce un infirmier ceh s-a inspirat dintr-o alta opera a scriitorului american, "Ingeri si demoni", omorand sapte pacienti de la spitalul unde lucra.
Un infirmier din Cehia, Petr Zelenka, a omorat anul acesta sapte pacienti de la spitalul Havlickuv Brod, aflat la 100 de kilometri de Praga. Se pare ca el a comis crimele asa cum este descris ca este omorat Papa in cartea "Ingeri si demoni" a celebrului scriitor american Dan Brown, relateaza 20minutos.es, care citeaza cotidianul ceh Mlada Fronta Dnes.
HEPARINA MORTALA
Asasinul le-a administrat heparina pacientilor bolnavi, pentru ca sangele lor sa nu se mai coaguleze, si astfel hemoragiile interne si cerebrale sa nu mai poata fi oprite. "Modul in care infirmierul asasin a procedat cu pacientii pe care i-a omorat este asemanator cu cel descris de Dan Brown in cartea sa", scrie cotidianul ceh. Petr Zelenka a incercat sa omoare, in acelasi fel, alti zece pacienti de la spitalul Havlickuc Brod, dar acestia au fost salvati la timp de personalul medical.
TEST PENTRU MEDICI
Zelenka, in varsta de 30 de ani, si-a recunoscut crimele imediat dupa ce a fost depistat. El a marturisit ca le-a administrat heparina victimelor sale pentru ca a vrut sa puna la incercare capacitatea profesionala a medicilor din spital. Uciderea celor sapte pacienti este una dintre cele mai oribile crime comise in Cehia. Zelenka este homosexual, iar partenerul sau de viata l-a descris ca fiind o persoana extrem de placuta, atenta si linistita.
INSULTE RELIGIOASE
In ultimii ani, scriitorul american Dan Brown a starnit numeroase controverse in randul credinciosilor din lumea intreaga cu cartea sa "Codul lui Da Vinci". In roman, Brown lanseaza ipoteza ca Iisus si Maria Magdalena au fost casatoriti si au avut descendenti. Atat cartea, cat si filmul care s-a facut dupa ea si care i-a avut ca protagonisti pe actorul american Tom Hanks si pe frantuzoaica Audrey Tautou au fost catalogate drept "insulte la adresa constiintei religioase".

Niciun comentariu: